Citromos tavaszi leves
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg rizs, 4 kis csirkemellfilé, 2 kis fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 2 l csirkeleves kockából, 1 csokor kapor, 2 citrom, 1 ek. vaj
Elkészítése:
A rizst sós vízben puhára főzzük.
Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a kockára vágott húst, és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, és szintén megpirítjuk. Ráöntjük a levest, felforraljuk, és 15 percig fedő nélkül, lassú tűzön főzzük.
A citromokat megmossuk, az egyik levét kicsavarjuk, a másikat karikákra vágjuk.
A rizst a levesbe keverjük, a citromlével, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
Felforrósítjuk a vajat, megkapatjuk benne a citromszeleteket, és az apróra vágott kaporral együtt a levesbe keverjük.
|