Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 10 dkg cukor, 4 rúd csokoládé, 7,5 dkg liszt; a töltelékhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált mogyoró, 2,5 dl tejszín; a mázhoz: 4 ek. tej, 3 ek. porcukor, 3 ek. reszelt fehér csokoládé, 2 dkg margarin
Elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a lisztet. A masszát egy kizsírozott, belisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük. Betakarjuk egy benedvesített konyharuhával és hagyjuk kihűlni.
A cukorból kevés vízzel szirupot főzünk. Ráöntjük a mogyoróra és hűlni hagyjuk.
Ekkor a margarint hozzáadva krémesre keverjük, végül beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot.
A kihűlt tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel, feltekerjük, és bevonjuk a mázzal. Ehhez a tejben felfőzzük a cukrot és a fehér csokoládét. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a margarint és hűlésig kevergetjük.
A kész fatörzset villával megcifrázzuk.