Gyümölcsös háromszög
Hozzávalók: 20 dkg méz, 45 dkg liszt, 10-10 dkg porcukor és vaj, 3 tojás, 5-5 dkg dió és mazsola, 10 dkg cukrozott gyümölcs, 1 tasak sütőpor, tej, 1 kk. őrölt ánizs, fahéj és szegfűszeg vegyesen, baracklekvár, 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A vajat a mézzel felmelegítjük, majd a tojássárgájával, a cukor felével, a fűszerekkel és a citromhéjjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejjel amennyit felvesz, puha masszává kavarjuk.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és megkenjük baracklekvárral.
A maradék cukorral a tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a felaprított gyümölcsöt, s egyenletesen a lekvárra halmozzuk.
Lassú tűzön rózsaszínűre sütjük. Kihűlve háromszögekre vágjuk.
|