Krumplifőzelék
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 pohár tejföl, 1 fej közepes hagyma, 2 kanál liszt, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 babérlevél, olaj, só, bors, majoranna
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd félrehúzzuk a tűzről, leszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel.
Belerakjuk a megpucolt, felkarikázott újkrumplit, a babérlevelet, rászórjuk az apróra vágott majoránnát, sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntve – amennyi épp ellepi a krumplit -, lefedve puhára főzzük.
Közben tejfölből és lisztből, kevés hideg vízzel habarást készítünk, és behabarjuk vele a krumplit.
Ezután egyszer felforraljuk és már kész is.
Főzelékünket tovább gazdagíthatjuk pirított csirkehús darabkákkal vagy virslikarikákkal.
|