SALÁTÁK : Zelleres-szőlős almasaláta |
Zelleres-szőlős almasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál dióbél, 5 dkg szőlő (félbevágva, magozva), 15 dkg reszelt zeller, 15 dkg reszelt alma, citromlé. Öntethez: 4 evőkanál joghurt, fél evőkanál méz, 1 kávéskanál mustár, 1 citrom, só, bors, 1-2 friss tárkony ág
A diót üres serpenyőben, kis lángon megpirítjuk. Félretesszük, és amikor kihűlt, mozsárban megtörjük.
Lereszeljük a zellert és az almát, citromot csöpögtetünk rájuk, hogy meg ne barnuljanak, majd hozzáadjuk a félbevágott szőlőszemeket.
Összekeverjük az öntethez valókat, majd a salátára borítjuk és megszórjuk a dióval.
|