Báránykaraj
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg paradicsom, 4 mogyoróhagyma, 25 dkg édeskömény, 3 evőkanál olívaolaj, bors, só, 1,75 dl húsleves, 3 gerezd fokhagyma, 6 dupla báránykaraj, 1 evőkanál vaj, 5 dkg előző napi fehérkenyér, 6 dkg aprított mandula
A paradicsom húsát apróra vágjuk, a mogyoróhagymát feldaraboljuk, az édesköményt vékony csíkokra vágjuk.
Két evőkanál olajat felforrósítunk, a hagymát és az édesköményt megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsomot, és fedő alatt megpároljuk. Felöntjük húslevessel, és az egészet 5 percig gyenge tűzön főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
A zúzott fokhagymát a sóval és a borssal elkeverjük, majd bedörzsöljük vele a hússzeleteket.
A maradék olajat a vajjal felforrósítjuk, a húst erős lángon mindkét oldalán 2 percig sütjük.
A kenyeret szétmorzsoljuk, és a mandulával a hús zsírjában megpirítjuk.
A karajszeleteket a zöldséggel és a mandulás morzsával elrendezzük a tányéron, főtt tésztával kínáljuk.
|