Gombával töltött leveles tészta
Hozzávalók: 500 g mélyhűtött levelestészta, 1 kg csiperkegomba, 1 zöldpaprika, 2 dl tejföl, 4-5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagykanál mustár, 15 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál olaj, 1 tojás, ízlés szerint só, bors
Vajon megpároljuk az apróra vágott gombát és zöldpaprikát, ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal, mustárral.
A levelestésztát kiolvasztjuk és kinyújtjuk. Kis halmokban ráteszünk tejföllel kikevert sajtot (kb. a teljes mennyiség felét), erre jön még egy kanálnyi a gombából is. Letakarjuk egy másik réteg tésztával, és egy kerek kiszúróval körbevágjuk.
A megmaradt tésztát újra kinyújtjuk, és addig végezzük a kis táskák készítését, amíg van a leveles tésztából.
Egy sütőlemezt alaposan kikenünk olajjal, rátesszük a kis táskákat, megkenjük tojással, majd megszórjuk a maradék sajttal. 180-190 °C-os előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
|