SPANYOL : Spanyol fokhagymaleves szőlővel |
Spanyol fokhagymaleves szőlővel
Hozzávalók 4 személyre: 2 szelet száraz kenyér vagy zsemle, 2 dl joghurt vagy majonéz, 1 l zöldségleves (kockából vagy porból is készíthetjük), 8-10 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál fehérborecet vagy balzsamecet, csipetnyi só és bors, 25 dkg szőlő
A száraz kenyeret beáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet, betesszük a turmixba. Ráöntjük a joghurtot, a zöldséglevest, a fokhagymagerezdeket, ízesítjük kevés fehér borecettel és csipetnyi sóval, borssal.
Az egészet nagyon alaposan összeturmixoljuk, átszűrjük, hogy sima legyen az állaga.
A szőlőszemeket alaposan megmossuk és kettévágjuk, a magokat ki is szedhetjük belőlük. Hidegen tálaljuk.
|