Rakott káposzta
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg savanyú káposzta • 1 fej hagyma • 6 db tojás • 4 db paradicsom • 5 dkg zeller • 12 dkg rizs • 1 dl olaj • 4 dl tejföl • 15 dkg szeletelt füstölt sajt • 2 db babérlevél • 1 ág rozmaring • 1 evőkanál durvára vágott petrezselyem • só
A káposztát mosd át.
Az olaj felén pirítsd meg a finomra vágott hagymát. Tedd rá a káposztát, reszeld bele a zellert. Tedd bele a babérlevelet, a rozmaringot, sózd meg, és 2 dl víz hozzáadásával, letakarva párold 40 percig.
Közben a tojásokat főzd meg, a rizst párold meg.
Amikor kész, a káposztát és a rizst rétegezd hőálló üvegtálba. Alulra tedd a káposzta felét, tedd rá a rizst, arra a szeletelt paradicsomot és a szeletelt sajtot.
Szórd rá a petrezselymet, a karikára vágott tojást sorban rakd le, sózd meg, és takard be a káposzta másik felével.
Kend rá a tejfölt, és előmelegített sütőben süsd 30-40 percig.
|