Gesztenyetekercs
Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 1 csésze kimagozott mirelit meggy, 3 evőkanál cukor, 3 púpozott evőkanál kakaó, 1 csapott evőkanál rizsliszt, 1 kis csésze tej, 25 dkg margarin, süteményrum, csokoládéreszelék.
A meggyet néhány órán keresztül áztasd rumban, közben pedig készítsd el a csokoládékrémet.
A cukrot, a kakaót és a rizslisztet öntsd fel tejjel, és tűzön állandó kevergetés közben sűrítsd be. Ha kihűlt, ízlés szerint adj hozzá rumot, és a margarinnal keverd habosra.
Egy nagyobb méretű kiterített, vizes konyharuhán, fólián vagy alufólián az átgyúrt gesztenyemasszát nyomkodd szét, és kézzel vagy sodrófával téglalapalakban egyenletesen lapítsd el (ha száraz lenne, tejjel locsold meg).
A krém egynegyedét tedd félre, a többivel kend meg a gesztenyelapot, és szórd meg meggyel. A fólia segítségével tekerd fel, mint a bejglit, a két végét nyomkodd be, körben kend be a maradék krémmel, szórd meg csokoládéreszelékkel és egy napra tedd hűtőszekrénybe.
Forró vízbe mártott késsel vékonyan szeleteld fel, és tejszínhabbal díszítve kínáld!
|