Vegyes saláta
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg parajlevél • 4 paradicsom • 0,5 kg kígyóuborka • 2 szál sárgarépa • 1 szál póréhagyma • 5 dkg friss csíranövény (búza, lucerna, mustár stb.) • néhány friss csiperkegomba • 1 gerezd fokhagyma • 1-2 ek. fűszeres ecet • 1 ek. citromlé • 1 kk. mustár • csipetnyi reszelt torma • 1 ek. méz • 2 ek. olívaolaj • só, bors • 4–8 szelet teljes őrlésű magvas kenyér
Mosd meg a friss parajleveleket és a csíranövényeket.
Vágd cikkelyekre a paradicsomot, reszeld le a meghámozott kígyóuborkát és a sárgarépát. Tisztítsd meg a póréhagymát, és karikázd fel vékonyan.
Az öntethez keverd ki az olajat az ecettel és a citromlével, majd ízesítsd mézzel, mustárral, tormával, sóval és borssal, illetve ízlés szerint az összetört fokhagymával.
Halmozd a zöldségeket egy salátástálba, utoljára hagyva a spenótot és a csíranövényeket.
Hámozd meg és szeleteld fel az apró gombákat, és szórd ezeket is a salátára. Locsold meg az öntettel, és tálald pirított kenyérrel!
|