Szilvás túrófelfújt
Hozzávalók: 25-25 dkg szilva és tehéntúró • 1 dl kefir • 5 dkg vaj • 2 tojás • 2 ek. cukor • 1 ek. búzadara • 1 citrom reszelt héja • 1 mokkáskannál só • 1 késhegynyi tört szegfűszeg • a formához 4-4 kávéskanál olaj és zsemlemorzsa
A szilvát mosd meg, magozd ki, és vágd apróra.
A túrót villával törd össze.
4 kis formát kenj ki olajjal, és morzsával szórd be.
A tojásfehérjékből verj kemény habot.
A tojássárgát a cukorral fehéredésig keverd, majd sóval, szegfűszeggel és citromhéjjal ízesítsd. Keverd bele az olvasztott vajat, add hozzá a túrót, és a búzadarát, végül forgasd bele a szilvát és a tojáshabot.
A kikent formákba töltsd háromnegyed részig a felfújt masszát, és előlemegített, forró sütőben süsd 30-35 percig. Azonnal tálald.
|