Hozzávalók 4 személyre: 9 db szárított lasagnelap, 2 evõkanál olívaolaj, 1 db vöröshagyma, apróra vágva, 700 g cukkini (kb. 6 db), vastagra reszelve 2 gerezd fokhagyma, összetörve, 250 g dobozos ricotta sajt, 50 g cheddar sajt, 350 g paradicsompüré
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra (a légkeveréses sütőt 200 fokra, vagy a gázsütőt 7-es fokozatra).
Tegyél fel forrni egy fazék vizet, és a lasagnelapokat kb. 5 percig főzd, de ne teljesen puhára. Öblítsd le hideg vízzel, és tegyél rá egy kis olajat, hogy a lapok ne ragadjanak össze.
Egy nagyméretű nyeles serpenyőben 1 evőkanál olajon futtasd meg az apróra vágott hagymát. 3 perc után tedd hozzá a cukkínit és a fokhagymát, pirítsd, amíg a cukkíni meg nem puhul. Keverd hozzá a ricotta és a cheddar sajt 2/3-át, majd ízlés szerint fűszerezd.
Mikróban magas hőfokon 2 perc alatt forrósítsd fel a paradicsomszószt.
Alakítsd ki egy nagyméretű sütőtálban a lasagne rétegeit: kezdd a cukkínis keverék felével, ezután következzen a tészta, majd a paradicsomszósz. Ezt ismételd, majd a tetején foltokban rendezd el a maradék ricottát, végül szórd rá a maradék cheddar sajtot.
Süsd 10 percig 200 fokon, amíg a tészta puhává, a sajt aranyló színűvé válik.
A ricotta helyett használhatsz túrót, vagy feta sajtot is!