Meggyes baklava
Hozzávalók: 3 tojás, 20 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 1-1,5 kg magozott meggy, 50 dkg rétestészta, olaj; a sziruphoz: 2 dl víz, 25 dkg cukor
Elkészítése:
A tojást simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel és a joghurttal.
Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, beleteszünk 2 réteslapot, megkenjük a tojásos öntettel és megszórjuk meggyel. A rétegezést addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók, a tetejére réteslap kerüljön.
Akárcsak a diós baklavát, ezt is felkockázzuk, és a vágások mentén vékony sugárban meglocsoljuk kevés olajjal.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, és még melegen ráöntjük a vízből és a cukorból főzött szirupot.
|