Gesztenyés-meggyes őrület
Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 20 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 50 dkg magozott meggy (lehet befőtt vagy fagyasztott is), rumaroma, kakaó, lekvár, csokireszelék, kb. 1 dl kávé; tetejére: csokoládémáz, reszelt csokoládé, tejszínhab
Elkészítése:
A gesztenyamasszát összekeverjük a puha vajjal, kis rumaromával ízesítjük.
Előtte - amíg a vaj kicsit megpuhul - összeállítjuk a kekszalapot. A darált kekszhez keverünk néhány kanál jófajta lekvárt, kakaót, a kávét és a meggy levét vagy kis tejet, hogy puha, formázható legyen. Egy kerek tál alját kibéleljük ezzel a masszával, rásimítjuk a gesztenyekrémet, és körkörösen kirakjuk a meggyel.
Leöntjük csokoládémázzal és meghintjük reszelt csokoládéval. Hűtőbe tesszük - hidegen jól szeletelhető.
Tejszínhabbal tálaljuk.
|