Lengyel vágotthús
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhahús, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 1 szál sárgarépa, 1 húsleveskocka vagy 1 ek. ételízesítő, 2-3 ecetes uborka, 1 kk. liszt, 1 dl tejföl
Elkészítése:
A marhahúst ujjnyi csíkokra vágjuk, és a reszelt vöröshagymával az olajon megpirítjuk.
Közékeverjük az ujjnyi darabokra vágott sárgarépát, és kevés vízet aláöntve, egy húsleveskockával vagy egy csapott evőkanyálni ételízesítővel fűszerezzük. Lefedve, lassú tűzön pároljuk, és mikor puhulni kezd, közékeverjük az ugyancsak laskára vágott ecetes uborkát.
Együtt puhára pároljuk, és tálalás előtt a kiskanyálni liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.
|