Pestós minestrone leves
Hozzávalók 4 személyre:
• 15 dkg főtt kagylótészta
• 3 nagyobb sárgarépa
• 1 cukkini
• 3 evőkanál olívaolaj
• kevés pestoszósz
• 1 fej vöröshagyma
• 5 dl zöldségleves
• 25 dkg konzerv fehérbab
• 1 chilipaprika
• 25 dkg konzerv zöldbab
• 1 doboz paradicsomkonzerv
• só
• bors
Elkészítés:
A répát és a cukkinit felszeletelem, és félreteszem. A hagymát finomra vágom, és serpenyőben, forró olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a chilipaprikát. Aztán jöhet a megtisztított, feldarabolt répa, a lecsöpögtetett fehér- és zöldbab, az apróra vágott konzervparadicsom, majd az egészet felöntöm a forró levesalappal és sózom-borsozom. A végén a cukkinit és a kagylótésztát is a leveshez adom, még egyszer összeforralom az egészet, majd ízlés szerint pestoszószt keverek az ételbe.
Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriaérték: 295 kcal/adag
|