Pikáns petrezselyemleves
Hozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg petrezselyemgyökér
• 2 dl tejszín
• 10 dkg burgonya
• 1 fej vöröshagyma
• 5 dkg kockára vágott szalonna
• 4 evőkanál olaj
• 6 dl zöldségleves
• 15 dkg gomba
• kevés szerecsendió
• só, bors, petrezselyemlevél
Elkészítés:
A fehérrépát megtisztítom, felszeletelem, a burgonyát meghámozom és kockákra vágom. A felaprított hagymát és a szalonnát kevés olajban megpirítom, majd felöntöm a levessel, aztán hozzáadom a répát és a krumplit, majd az egészet 20 percig főzöm. A gombát megpucolom, felnegyedelem, forró olajon megdinsztelem, sózom, borsozom. A levesből a zöldségek harmadát kiveszem és félreteszem, a maradékot pedig egy kézimixerrel pürésítem. Végül visszaöntöm a zöldségeket, és a leveshez adom a tejszínt. Reszelt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítem.
Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriaérték: 345 kcal/adag
|