LEVESEK : Tejszínes paradicsomleves |
Tejszínes paradicsomleves
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 fej vöröshagyma
• 1 kis zellergumó
• 1 doboz paradicsompüré
• 1 evőkanál olaj
• 5 dkg cérnametélt
• késhegynyi pirospaprika,
só, bors
• kevés főzőtejszín
Elkészítés:
A vöröhagymát megtisztítom, apróra vágom, majd a felforrósított olajon üvegesre pirítom. A tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával, és hozzáadom a lereszelt zellert, valamint a paradicsompürét. Aztán az egészet felöntöm egy liter vízzel, sóval, borssal ízesítem, és addig főzöm, amíg a zeller megpuhul. Ha elfőné a levét, egy kevés vízzel pótolom. Tálalás előtt a levesbe belefőzöm a cérnametéltet. Az étel tetejét egy kevés tejszínnel dúsítom, esetleg petrezselyem-zölddel megszórom.
Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriaérték: 390 kcal/adag
|