Tárkonyos bableves
Hozzávalók 4 személyre:
• 30 dkg száraz bab
• 5 dkg konzerv zöldborsó
• 2 evőkanál liszt
• 1 csokor tárkony
• 2 evőkanál olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 1 paradicsom
• só, bors
• ízlés szerint ecet
Elkészítés:
A babot egy éjszakán át hideg vízbe áztatom, majd másnap fél liter vízben elkezdem főzni. Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, az apróra szelt hagymát, és az egészet fedő alatt lassan főzöm. Ha a bab már majdnem puha, az olajból és lisztből készített rántással besűrítem a levest, és felöntöm még másfél liter vízzel. Alacsony lángon tovább főzöm az ételt, majd a végén hozzáadom a zöldborsót és a fűszerzacskóba rejtett tárkonyt. Körülbelül 20 perc elteltével kiemelem a fűszerzacskót, és csak ezután ízesítem a levest sóval, borssal, ízlés szerint kevés ecettel.
Nagyon pikáns és laktató étel, húsimádók még fél kiló füstölt oldalas hozzáadásával dúsíthatják a különleges levest.
Elkészítési idő: 60 perc áztatás nélkül
Kalóriaérték: 465 kcal/adag
|