ZELLER : Mandulás rakottas zellerrel |
Mandulás rakottas zellerrel
Hozzávalók 4 személyre:
• pár szál metélőzeller
• 2 tojássárgája
• 2,5 dl tejszín
• 4 dkg reszelt parmezán
• szerecsendió
• 3 dkg darabokra tört mandulabél
• fél pohár tej
• fél citrom
• 6 dkg vaj
• 3 dkg liszt
• só, bors
Elkészítés:
A zellert feldarabolom, eltávolítom belőle a keményebb részeket. Egy nagyobb edényben 2 liter hideg vízben elkeverem a lisztet, megsózom, belecsavarom a fél citrom levét, beleöntöm a tejet, majd felforralom az egészet. Ebben a szószban addig főzöm a zellerszárakat, amíg a darabok finom puhák nem lesznek. A végén lecsöpögtetem őket, forró serpenyőbe dobom, amiben előzőleg felolvasztottam a vajat, néhány percig pirítom, majd egy tűzálló tálba teszem. A tojássárgáját elkeverem a tejszínnel, 2 dkg reszelt sajttal, borssal és az őrölt szerecsendióval, majd az egészet a zellerre öntöm. A rakottas tetejét megszórom mandulával, a maradék sajttal és néhány percre forró sütőbe tolom a tálat.
Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriaérték: 415 kcal/adag
(Maxima)
|