| 
Szójás keltekercsHozzávalók 4  személyre: 1 nagyobb kelkáposzta, 10 dkg rizs, 10 dkg szójagranulátum, 2  tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg trappistasajt, 1 evőkanál vaj vagy margarin,  ízlés szerint só, bors, pirospaprika, majoránna
 A szójagranulátumot dupla mennyiségű vízben áztasd be.
 A rizst főzd puhára, a kelkáposztalevelet lobogó, forró sós vízbe  dobd bele. Csak néhány percig főzd benne, utána csepegtesd le. A szóját is szűrd le, majd keverd össze a rizzsel, a tojással, a  sóval, a pirospaprikával, a majoránnával és a borssal. A masszát  alaposan dolgozd össze, és töltsd meg vele a kelkáposztaleveleket. Helyezd a töltelékeket egymás mellé, kivajazott tűzálló tálba, és a  tejfölbe kevert reszelt sajttal öntözd meg. Forró sütőben 20 percig  süsd. 
 |