| 
Rozmaringos lazac bébispenótos tagliatellével (Ungár Anikó, Vacsoracsata) Hozzávalók: friss   tisztított lazac kb. 2 kg 6 cm széles szeletekre vágva, friss   rozmaring ágacskák (5-6 db), 1 egész citrom, fehérbors, 3 dl  száraz  fehérbor, margarin, olívaolaj, sütőpapír, 1 kg  bébispenót, zöld  tagliatelle (kétharmada egy nagy zacskónak), 5-6  gerezd fokhagyma,  görög bazsalikom (kis maroknyi friss), 5 dkg  margarin, kevés olívaolaj,  3 dl friss tejszín, só, fehérbors, reszelt  parmezán
  Elkészítési mód:
 
 Egy nagyobb tepsibe  helyezzünk bele egy sütőpapírt, hogy a citrommal  bekent, megsózott és  borsozott lazac szeleteket rá tudjuk rakni.  A  halszeletek közé  tegyünk még rozmaringokat  és a tetejére pedig egy kis  margarinkockát.  Ezután locsoljuk meg olívaolajjal és egy kevés borral.  Nagyon fontos! A  lazacot csak 20-25 percig süssük lefedés nélkül!
 Sós, forrásban lévő  bő vízben főzzük meg a megmosott bébispenótot  is, majd szűrjük le, de  olyan edénybe, amibe már beletettük a  felforrósított olajat. A fokhagymagerezdeket préseljük össze, majd szórjuk meg sóval,  fehérborssal, görög  bazsalikommal. Ezután keverjük össze tejszínnel és  forraljuk fel. A  tagliatellét sós és olajos vízben főzzük 7 percig, majd szűrjük le  és a  spenótos-tejszínes szósszal keverjük össze. 
	            |