Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 2  tasak (7 g-os) szárított élesztő, 16 ek.  olívaolaj, 2 fej vöröshagyma, 1  gerezd fokhagyma, 1 doboz (425 ml)  hámozott, darabolt paradicsom, 3  tk. pizza fűszerkeverék, 50 dkg  csiperke, 25 dkg mozzarella, 20 dkg  főtt sonka, 1 paradicsom, 1 ág  rozmaring, 3 ág oregánó, só, bors, kevés  margarin
Elkészítése:
A lisztet  összekeverjük az élesztővel és 1 teáskanál sóval, majd  beledolgozunk 10  evőkanál olajat és 3 deci langyos vizet. Összegyúrjuk,  és letakarva,  meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Közben az egyik vöröshagymát és a  fokhagymát apróra felkockázzuk, 1  evőkanál olajon megpároljuk, és  hozzáadjuk a darabolt paradicsomot.  Sóval, borssal és 1 teáskanál  fűszerkeverékkel ízesítve 10 percig  főzzük.
A másik felaprított  vöröshagymát és a felszeletelt gombát  megpirítjuk 3 evőkanál forró  olajon. Sóval, borssal és a maradék  fűszerkeverékkel ízesítjük.
A  mozzarellából 5-6 szeletet levágunk, a többit felkockázzuk. A  sonkát  csíkokra metéljük.
A tésztát átgyúrjuk, 2 részre osztjuk, és az egyiket  kb. 38 x 30  cm-es ovális lappá nyújtjuk. A margarinnal kikent, liszttel  meghintett  tepsibe fektetjük, és úgy kenjük meg a paradicsomszósszal,  hogy a  szélein 1-2 cm szabadon maradjon. A sonkát és a  mozzarellakockákat a  gombához vegyítjük, és elosztjuk a  paradicsomrétegen. A tésztaszéleket  megkenjük vízzel.
A maradék tésztát  ugyanakkorára nyújtjuk, a töltelékre fektetve a  széleknél jól  összenyomjuk, és 10 percig kelesztjük. A tetején  elosztjuk a  felszeletelt paradicsomot, a durvára aprított  zöldfűszereket és a  mozzarellaszeleteket, végül meglocsoljuk a maradék  olajjal.  Előmelegített sütőbe téve 200 fokon kb. 35 percig sütjük.