| 
Túrós csoda őzgerincben Hozzávalók: 15 dkg Rama  margarin,  50 dkg túró,  20 dkg porcukor,  2 tojássárgája,  2 cs.  vaníliás cukor,  1 dl tej,  rum,  6 db babapiskóta,  1 cs. 10 g-os  zselatin,  gyümölcs (barack, meggy, banán stb. ízlés szerint)
 Elkészítése: A margarint habosra kikavarjuk a porcukorral, a tojássárgákkal és a  vaníliás cukorral. Tejben feloldjuk a zselatint, úgy, hogy a tej langyos legyen. Picit  hűtjük, azután összekeverjük a túróval. A gerincformát folpackkal kibéleljük. Az első sort a túrós massza  felével kezdjük, utána rakunk rá gyümölcsöt, rumos tejben megáztatott  babapiskótát, végül a massza másik felével betakarjuk. Tetejét befedjük a folpackkal, majd hűtőbe tesszük dermedni 3-4 órát.  Végül tálcára borítjuk és szeletelve tálaljuk. 
 |