Zöldségpaprikás Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz gombakonzerv, 1 doboz zöldborsó konzerv, 1 doboz répakonzerv, 1 doboz kukorica konzerv, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tv paprika, pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, 1 doboz tejföl, 1 csomag petrezselyem, ételízesítő
Elkészítése:
Egy kis olajon megdinszteljük a felvágott vöröshagymát. Rádobjuk a lecsepegtetett zöldborsót, gombát, kukoricát, répát, ezután a paradicsom konzerv felét, beledobjuk az összedarabolt fokhagymát, a felszeletelt paprikát és fűszerezzük pirospaprikával, ételízesítővel, borssal, őrölt köménnyel. Néhány perc alatt összefőzzük, krémes tejföllel besűrítjük, tálaláskor frissen vágott petrezselymet szórunk a tetejére.
Főtt tésztával, rizzsel tálalhatjuk, de önmagában, friss kenyér kíséretében is megállja a helyét.
|