Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
 

 

Új receptek

Éva-sütemény

Hozzávalók: a tésztához: 45 dkg rétesliszt, 13 dkg cukor, 1,5 ek. méz, 7 dkg margarin (+ a tepsihez), 2 tojás, 1 kk. szódabikarbóna, 1 ek. kakaópor; a krémhez: 1-1 cs. vaníliás és csokoládés pudingpor, tej, 1 cs. vaníliás cukor,  1 ek. kakaópor; a tetejére: 2 ek. kakaópor, 2 ek. cukor, 2 dkg vaj

Elkészítése:

Két egész tojást 13 deka cukorral, hét deka margarinnal, egy kiskanál szódabikarbónával meg másfél evőkanál mézzel habosra keverünk, majd habverővel gőz fölött addig verjük, amíg meg nem melegedett, és beleverünk 45 deka réteslisztet. A gőzről levéve tovább keverjük, és háromfelé osztjuk. Az egyik részbe egy púpos evőkanálnyi kakaót is keverünk, hogy barna legyen. Ezután közepes nagyságú, kizsírozott tepsiben külön-külön három tésztalapot sütünk, és deszkára borítva hűtjük ki.

Közben az előírásnak megfelelően megfőzünk egy vanília ízű meg egy csokoládé ízű pudingot, de csak fele annyi tejet adunk hozzá, mint amennyi a tasakon szerepel, és kihűlni hagyjuk. A vaníliás ízűt egy csomag vaníliás cukorral, a csokoládésat még egy evőkanál kakaóval erősítjük.

Alulra egy sárga tésztalapot fektetünk, ezt a csokoládékrémmel kenjük meg, erre a barna lap kerül, amit a vaníliással vonunk be, majd a tetejére a másik sárga színű tésztalap kerül.

Végül két evőkanál kakaóból két evőkanál cukorral meg egy kevés vízzel sűrű mártást főzünk, és a tűzről levéve két deka vajjal kikeverjük, majd a tésztát ezzel a mázzal bevonjuk. Csak másnap szeleteljük hosszúkás darabokra.


TEPSIS SÜTIK

Göngyölt gombóc

Hozzávalók 2 személyre: 20-20 dkg darált sertés- és marhahús, 1 tojás, szalonna (sliced bacon), fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt köménymag, pirospaprika, olaj

Elkészítése:

20 dkg sertés- és 20 dkg marhahúst kétszer átdarálunk. Eldolgozzuk 1 tojással, ízesítjük sóval, törött borssal, pirospaprikával és fokhagymával, finomra vágott köménymaggal. A masszából kis gombócokat formálunk és papírvékonyra vágott szalonnaszeletekbe göngyöljük. Fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy a szalonna ne essen le. Bő, forró olajban 2 percig sütjük. Lecsepegtetve azonnal tálaljuk.

Párolt káposzta illik mellé.


DARÁLT HÚS (vegyes)

Paradicsomlé

Hozzávalók: paradicsom, tartósítószer

Elkészítése:

Szép nagy, érett paradicsom héját lehúzzuk, és a húsát cikkekre vágva teljesen szétfőzzük. Utána áttörjük, újra felforraljuk, egy kevés tartósítószert belekeverve üvegekbe töltjük. Azonnal lekötjük, és szárazgőzbe rakjuk.


EGYÉB

Rakott padlizsán

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg padlizsán, sajt, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, olaj

Elkészítése:

Egy kiló padlizsánt vásárolunk, megmossuk, ujjnyi vastagon felszeleteljük, megsózzuk, és egy fél óráig állni hagyjuk.

Utána a nedvességet leitatva róla, teflonserpenyőben, olajban a szeleteket szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba fektetjük, és a sorokat mindig egy kevés reszelt sajttal meghintjük. Ha a tál megtelt, két deci tejföl meg egy tojássárga keverékével bevonjuk, és a forró sütőbe tolva szép pirosra sütjük.


PADLIZSÁN

Bernát szendvics

Hozzávalók: debreceni, tojás, tejföl, vöröshagyma, mustár, só

Elkészítése:

Húsdarálón személyenként 15 dkg debrecenit 1 főtt tojással együtt átdarálunk. Elkeverjük 2 evőkanál tejföllel, kevés mustárral, sóval, csipetnyi reszelt vöröshagymával.

Pirítós kenyérre kenve, zöldpaprikával, paradicsommal, retekkel tálaljuk.


SZENDVICS

Firenzei sárgarépa

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag mirelit sárgarépa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, cukor, 1,5 ek. olaj

Elkészítése:

A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajban megpirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd beletesszük a mirelit sárgarépakockát. Ízlés szerint megfűszerezzük, pár percig pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, és puhára pároljuk.

Tükörtojással kínáljuk.


SÁRGARÉPA

Ír raguleves

Hozzávalók: birkahús, burgonya, kelkáposzta, sárgarépa, vöröshagyma, babérlevél, petrezselyemzöld, egész bors, só

Elkészítése:

Egy nagy fazékba beletesszük a kockákra vágott birkahúst és 1 liter vízzel kb. 1 órát főzzük. Az első habját leszedjük, sózzuk.

Ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a kelkáposztát, a szemes borsot, babérlevelet, a félbe vágott vöröshagymát, a kockázott sárgarépát. Együtt puhára főzzük.

Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.


LEVESEK, ÍR

Kalocsai rántott csirke

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy csirkemell, 15 dkg paradicsom, 4 db zöldpaprika, 2-3 db tojás, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika; a bundázáshoz és a sütéshez: liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj; a tetejére: 5 dkg sajt

Elkészítése:

Apróra vágunk, kiolvasztunk öt deka húsos füstölt szalonnát, majd megpirítunk rajta egy nagy fej, apróra vágott vöröshagymát. Meghintjük késhegynyi pirospaprikával, és belefolyatunk 15 deka apróra vágott paradicsomot meg négy cső kicsumázott, szintén kis kockákra vágott zöldpaprikát. 1-2 gerezd fokhagymával ízesítjük, megsózzuk, és fedő alatt először puhára pároljuk, majd fedő nélkül a zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadunk 2-3 nyersen simára kevert tojást, és híg rántottát sütünk belőle.

Amíg a lecsó fő, négy nagy csirkemellet lebőrözünk, és úgy csontozunk ki, hogy a húsa egyben maradjon. Ezt a négy nagy húsdarabot szeletekké verjük, és mindegyikre tojásos lecsót simítunk. Először a hússzeletek két végét hajtjuk rá, majd összegöngyöljük, és alaposan megtűzzük, nehogy szétnyíljanak. A szokott módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és bő, forró olajban mindkét felüket megsütjük. Először fedő alatt, majd a másik oldalát fedő nélkül sütjük, de mindvégig takaréklángon. Papírszalvétára szedjük a nagy rántott húsgöngyölegeket, és 5 deka sajtot reszelünk a tetejükre.

Petrezselymes újburgonya illik hozzá.


CSIRKEMELL, MAGYAR

Dagadt paprika

Hozzávalók: paprika, darált hús, rizs, tojás, liszt, zsemlemorzsa, vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika, só, bors, olaj

Elkészítése:

A szokásos töltött paprikához való tölteléket készítünk és megtöltjük vele a magházuktól megtisztított paprikákat. Liszttel elkevert tojásba, majd morzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.

Paradicsommártással tálaljuk.


PAPRIKA

Citromdzsem 2

Hozzávalók: citrom, cukor, tartósítószer

Elkészítése:

Közepes nagyságú citromok héját vékonyan lehántjuk, a fehér bundát lefejtjük, eldobjuk, a citromok húsát felszeleteljük. A héjat és a citrombelsőt annyiszor negyed liter vízzel öntjük le, ahány citromunk volt, és egy napig állni hagyjuk.

Másnap a felére befőzzük, majd citromonként 20 deka cukrot hozzáadva, kevergetve, takaréklángon 30 percig forraljuk. A tűzről lehúzva késhegynyi tartósítószert keverünk bele, és kis üvegekbe töltjük. Csak másnap kötjük le.


DZSEM, LEKVÁR, CSATNI

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!