Paradicsomos gombasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta, 10 dkg rukola, 20-20 szem magozott zöld és fekete olajbogyó, 12 szem koktélparadicsom, 20 dkg gomba, 1 vastagabb póréhagyma, 1 kis fej lilahagyma, 2 ek. olívaolaj, 1-1 ek. gorombára vágott petrezselyem és bazsalikom, 1 dl paradicsomlé, só, frissen darált bors, 1 citrom leve
Elkészítése:
A zöldségeket, salátákat tisztítsd meg, mosd meg, csepegtesd le. A gombát vágd cikkekre, a póréhagymát vékonyabb fél karikákra, a lilahagymát pedig vékony szeletekre.
A felforrósított olajon 4-5 perc alatt éppen csak annyira futtasd meg a hagymákat és a gombát, hogy egyik se maradjon nyers. Amint levetted a tűzről, keverd bele a petrezselymet és a bazsalikomot, sózd, borsozd, majd a paradicsomlevet is öntsd hozzá.
Amikor a zöldségkeverék kihűlt, add hozzá az olajbogyókat, a félbevágott paradicsomokat, a citromlevet, és lazán keverd össze.
Az összekevert, összetépkedett salátalevelet és rukolát rendezd tányérokra, majd szedd rá a paradicsomos gombasalátát.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 480 kcal
|