KACSAMELL : Kacsamell málnás vörösbormártásban |
Kacsamell málnás vörösbormártásban
Hozzávalók 6 személyre: 4 db fél kacsmell, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. balzsamecet, 2 ek. barnacukor, 1 dl vörösbor, 2 dl málna (fagyasztott), 3 ek. vaj, só, bors, olívaolaj
Elkészítése:
A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A húst besózzuk és borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük, kemény lesz a kacsahús.
Amikor az egyik oldala elkészült, akkor megfordítjuk a húst, egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk balzsamecettel és hozzáadjuk a barnacukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
A kacsamellet tálba szedjük és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.
A húst szeleteljük és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.
|