Bárányragu
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg báránycomb, 30 dkg póréhagyma karikára vágva, 20 dkg gomba nagyobb darabokra vágva, 20 dkg sárgarépa nagyobb darabokra vágva, 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva, 2 db zöldpaprika nagyobb darabokra vágva, 3 gerezd fokhagyma apróra vágva, rozmaring, majoranna, só, bors, olívaolaj, 1 dl vörösbor
Elkészítése:
A megmosott húst kockázzuk fel, majd tegyük bele egy tálba. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a rozmaringot, a majorannát, a fokhagymát, locsoljuk meg olívaolajjal, és hagyjuk a hűtőszekrényben min. 4-5 órát állni a pácban.
Amikor befejeztük a pácolást, egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg benne a hagymákat. Adjuk hozzá a húst, és azt is pirítsuk meg, majd öntsük rá a vörösbort, és egy kevés vízzel felöntve pároljuk meg. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket puhulási sorrendben, először a sárgarépa, majd a paprika, végül a gomba kerüljön a serpenyőbe. Ha szükséges, öntsük fel vízzel.
|