Mixed grill
Hozzávalók: 3 szelet sertéskaraj, 6 kolbász (chipolata típusú), 2 szelet lapos hátszín, só, a pácléhez: 2 ág kakukkfű, 2 ág rozmaring, 2 babérlevél, 2 szál bazsalikom, 8 ek. olívaolaj, 1 citrom héja, steakbors
Elkészítése:
Két tenyerünk között dörzsöljük le a kakukkfű és a rozmaring levélkéit. Morzsoljuk apróra a babér- és bazsalikomlevelet, majd tegyük az olajjal, a citromhéjjal és a steakborssal együtt egy nagy tálba. A húsokat helyezzük a páclébe, pihentessük 2 óra hosszat szabad levegőn, közben minél többször forgassuk meg.
Készítsük elő a barbecue-t, a lángok fölött forrósítsuk fel a grillrácsot, és amikor már jó a parázs, tegyük fölé a kolbászokat és a karajt. Süssük a hús vastagsága szerint 3-5 percig, majd fordítsuk meg, tegyük mellé a hátszínt; a kolbászt és a sertéshúst süssük újabb 3-5 percig, de a marhahúsnak alig 3 perc elég. Fűszerezzük, és azonnal tálaljuk.
Tippek: A mixed grillben különféle típusú húsok és húsfélék szerepelnek együtt. Ez a recept csak egy a sok közül; adhatunk hozzá borjúvesét, sertésdagadót, vastag szalonnaszeleteket, báránybordát. Állítsuk össze kényünk-kedvünk, illetve vendégeink szája íze szerint a saját mixed grillünket.
|