SÜGÉR : Tengeri sügér mangómártással |
Tengeri sügér mangómártással
Hozzávalók 2 személyre: 2 kis tengeri sügér kibelezve, megtisztítva, 1 ek. thai piros currykrém, 1 kis marék apróra vágott friss korianderzöld, 1,5 dl kókusztej, 2 ek. édes chiliszósz, 6-8 thai bazsalikomlevél apróra vágva, 1/2 tk. halszósz, 1 tk. rizsborecet, 1 mangó magjáról levágva, meghámozva, szeletekre vágva, vegyes salátalevelek
Elkészítése:
A halat vágódeszkára tesszük. A currykrémet összekeverjük a korianderrel, és a hasüregbe töltjük. Letakarjuk, hűtőben 1-2 órán át pácoljuk.
A halat tepsibe tesszük. Belekeverjük a kókusztejbe a chiliszószt, a bazsalikomot, a halszószt meg az ecetet, és ráöntjük a halra. A mangószeleteket is elrendezzük a tepsiben. Alufóliával letakartjuk, és előmelegített sütőben 200 °C-on 15 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és a halat még 10-15 percig sütjük.
A halakat a mangóval együtt előmelegített tányérokra tesszük, rálocsoljuk a kókusztejes mártást, és a salátalevelekkel tálaljuk.
|