Töltött padlizsán (2)
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb padlizsán, citromlé, 10 dkg főtt rizs, 20 dkg főtt füstölt hús, 10 dkg sajt, 2 paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj
Elkészítése:
A töltött padlizsánhoz hosszában kettévágunk egy szép, nagy padlizsánt, a vágatokat citromlével megkenjük, majd a padlizsánt eredeti formájára összeillesztve, a forró sütőbe rakjuk. 20 percig sütjük, utána újra szétszedjük, és a fél padlizsánok belsejét kiszedjük, kockákra vágjuk.
Két evőkanál olajon egy kis fej apró kockákra vágott vöröshagymát aranysárgára sütünk, két gerezd összevagdalt fokhagymát meg 20 deka laskára vágott főtt füstölt húst adunk hozzá, és kevergetve 2-3 percig pirítjuk. A tűzről levéve tíz deka, sós vízben főtt rizzsel, a kockákra vágott padlizsánnal, meg két meghámozott, szintén kockákra szelt paradicsommal összekeverjük, és öt deka sajtot reszelünk bele. Púpozottan a fél padlizsánokba töltjük, a tetejét még öt deka reszelt sajttal meghintjük, és a forró sütőben aranysárgára sütjük.
|