Brokkolisaláta
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg brokkoli, 1 db paradicsom, 1 szál póréhagyma, 1 cs. retek, 2 főtt tojás, 1 cs. finomra vágott petrezselyemzöld, 5-6 ek. olívaolaj, 1/2 citrom leve, 2 ek. joghurt, só, őrölt fehérbors
Elkészítése:
A megmosott brokkolit szedd apró rózsákra, és enyhén sós, lobogó vízbe téve főzd 4-5 percig, majd szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd hagyd kihűlni.
A többi zöldséget tisztítsd meg. Vágd a paradicsomot kis kockákra, a póréhagyma fehér részét fél karikákra, a retket gyufaszálnyi csíkokra.
A brokkolit tedd egy mélyebb salátástálba. Lazán keverd össze a paradicsomot, a pórét, a retket, a petrezselymet meg a cikkekre vágott főtt tojást, és öntsd a brokkoli tetejére.
Az öntethez alaposan dolgozd össze az olívaolajat, a citromlevet, a joghurtot, és ízlés szerint fűszerezd sóval, őrölt fehér borssal. Öntözd meg vele a salátát, és tálald. Pirítóst kínálhatsz hozzá.
1 adag: 260 kcal (pirítós nélkül)
|