ELŐÉTEL : Őszi saláta sült kecskesajttal |
Őszi saláta sült kecskesajttal
Hozzávalók 4 személyre: 2 körte, 1 mogyoró nagyságú gyömbér, 2 szegfűbors, 2 dl körtelé, 4 szelet kecskesajt, 5 dkg durvára vágott dió, 5 dkg vegyes csíra, néhány salátalevél, 1/2 cs. zsázsa, 1/2 cs. vagdalt kakukkfű, 2 ek. repceolaj, 2 ek. méz, só, őrölt bors
Elkészítése:
A körtét cikkekre vágjuk, és a felszeletelt gyömbérrel meg a szegfűborssal a körtelében felforraljuk és kb. 5 percig pároljuk. A körtét ezután kivesszük, lecsepegtetjük.
A salátaleveleket darabokra tépkedjük. A csírákat megmossuk és a vagdalt zsázsával együtt a körtéhez adjuk.
Az olajat elkeverjük a körtelével, sózzuk, borsozzuk és ezzel a dresszinggel keverjük el a salátát.
A sajtokat előmelegített sütőben 180 fokon kb. 5 percig sütjük. Rátesszük a salátára, meglocsoljuk mézzel.
Kakukkfűvel, dióval és borssal megszórva tálaljuk.
|