Tepsis hurka
Hozzávalók 4 személyre: 1 szál véres hurka, 1 szál májas hurka, 1 kg burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 csapott ek. liszt, 1 ek. pirospaprika, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, só, őrölt bors, 2 ek. olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, nagyon vékony karikákra vágjuk, és tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük.
A lisztet összekeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával, és úgy szórjuk meg vele a burgonyát, hogy mindenütt érje. Rákarikázzuk a megtisztított vöröshagymát, meghintjük a tört fokhagymával, és a tetejére fektetjük a hurkákat. Meghintjük a reszelt sajttal, rálocsoljuk az olajjal elkevert tejfölt, és alufóliával lefedve, forró sütőben közepes lángon megsütjük.
Savanyúsággal tálaljuk.
|