Fokhagymás csirkecombtekercs
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb felső csirkecomb, 8 gerezd fokhagyma, 4 szál zöldhagyma, grillcsirke-fűszersó; a körethez: 1 kg burgonya, 1 tojás, 3 dl tejszín, só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió, vaj és zsemlemorzsa a sütőtálhoz
Elkészítése:
A csirkéről húzd le a bőrét, a húst mosd meg, és konyhai papírtörlővel szárítsd le, majd a combokat csontozd ki. A csont helyére tedd be a megtisztított, vékony szeletekre vágott fokhagymát és a hosszú darabokra vágott zöldhagymát. A húsokat tekerd fel, és szórd meg a fűszersóval. Tekerd mindegyiket szorosan alufóliába, és fektesd tepsire. 160 C-fokra előmelegített sütőben süsd 40 percig. Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és a húst tálalásig hagyd a fóliában pihenni, majd csomagold ki, és a tekercseket vágd ketté.
A körethez a megtisztított burgonyát uborkagyalun gyaluld le. Keverd bele a tejszínt, a tojást, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsd kivajazott, morzsával beszórt hőálló tálba, nyomkodd le, és a sütőben, a csirkecomb mellett 50 perc alatt süsd meg. Pihentesd öt percig, és a hússal tálald. Kínálhatsz hozzá párolt zöldségeket is.
Elkészítési idő: 70 perc
Egy adag: 655 kcal
|