Gyümölcsös sütemény
Hozzávalók: 25 dkg puha vaj, 25 dkg cukor, 4 tojás, só, fahéj, 2 tk. reszelt citromhéj, 3 ek. citromlé, 2 cl rum, 30 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 9 dkg kandírozott gyümölcs, 3 dkg natúr pisztácia
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat. A vajat habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, és kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot is. Beleforgatjuk a csipetnyi sót, a csipetnyi fahéjat, a citromhéjat és -levet, majd a rumot is.
Két evőkanál lisztet félreteszünk, a többit összekeverjük a sütőporral. Kisebb adagokban a tojásos keverékbe forgatjuk a sütőporos lisztet. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd lazán a tésztába keverjük.
Finomra vágjuk a kandírozott gyümölcsöket, összekeverjük a félretett liszttel, majd az apróra vágott pisztáciával együtt a tésztába keverjük.
Kibéleljük sütőpapírral a tepsit, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 60 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kivesszük a tepsiből és egy rácson kihűtjük.
|