Citromos-túrós felfújt
Hozzávalók kb. 6 adaghoz: 15 dkg ricotta vagy túró, 4 tojássárgája, 7,5 dkg cukor, 2 dkg étkezési keményítő, 2 citrom reszelt héja, 5 tojásfehérje
Elkészítése:
Habverővel összekeverjük a túrót, a tojássárgáját, 5 dkg cukrot, a keményítőt és a citromhéjat. A fehérjéből a maradék cukorral habot verünk, és a legvégén óvatos mozdulatokkal ezt is a túrós krémhez keverjük. Vajjal kikenünk és cukorral beszórunk legalább hat tálkát, ezekbe elosztjuk a krémet, de a poharakat csak félig töltjük meg. Mindegyik tetejére egy-egy citromszeletet helyezünk, majd 17-18 percre 200 fokos sütőbe teszem a tálkákat.
Elkészítési idő: 35 perc
420 kcal/adag
|