Halkrémleves (2)
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg halfilé, 2-3 halfej, 2 gerezd fokhagyma, 1 póréhagyma, 1 sárgarépa, 1 paradicsom, 2 ek. olívaolaj, 1 kk. paradicsompüré, 3 szál petrezselyem, 1 babérlevél, 1 kis ág rozmaring, 1 csipet chilipor, só, őrölt bors; a tálaláshoz: 4 szelet szikkadt bagett, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. frissen reszelt sajt
Elkészítése:
Nagyobb edényben felhevítjük az olajat, beletesszük a megtisztított-felaprított pórét és a répát, kevergetve lepirítjuk. Beletesszük a halat, a megtisztított halfejet, a fokhagymát, és további 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét, a fűszereket, felöntjük kb. 7 dl vízzel, és kb. 15 percig fedő nélkül forraljuk.
A halfejeket kidobjuk, a halat és a zöldségeket botmixerrel pürésítjük, majd szitán átnyomjuk úgy, hogy a halhús a levesbe kerüljön, de a szálkák fennakadjanak. A sűrítményt további 30 percig főzzük.
A bagettet felszeleteljük, és a forró sütőben inkább szárítjuk, mint pirítjuk. A fokhagymagerezdet kettévágjuk, bedörzsöljük a szeletkéket. A forró levest tányérba szedjük, ráteszünk egy-egy szelet kenyeret és megszórjuk a sajttal.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Egy adag: 375 kcal
|