Borscs (2)
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg cékla, 6 dkg vaj, 5 dkg paradicsompüré, 2 dkg cukor, 1 db citrom, 1,3 l csontlé, 25 dkg fejes káposzta, 8 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 10 dkg vöröshagyma, 2 db babérlevél, 3 g bors, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, só
Elkészítése:
A megtisztított céklát finom metéltre vágjuk. Felhevített vajba tesszük, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Cukorral és citromlével pároljuk, csontlével felengedjük, 30 percig főzzük.
A forrásban lévő csontlébe tesszük a káposztát, néhány percig főzzük, majd hozzáöntjük a párolt céklát, a külön vajban lepirított, metéltre szelt sárgarépát, fehérrépát és a pirított hagymát. Sóval, babérlevéllel, borssal fűszerezzük, majd amikor a zöldségek roppanós puhára főttek, tejfeles habarással sűrítjük és kevés citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.
|