FÁNK : Citromos, szögletes fánk |
Citromos, szögletes fánk
Hozzávalók 40 darabhoz: 25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 4 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tojás, 2 ek. rum, 1 csipet só, bő olaj a sütéshez; 2 ek. porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
A megolvasztott vajat keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Dolgozzuk bele a tojást, a rumot, meg egy csipet sót, végül keverjük bele a lisztet is.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vastagra, vágjunk belőle rombusz alakú darabokat (ha van, használjunk recés szélű derelyevágót).
A felforrósított olajban (fritőzben 170 C°-fokra) a fánkokat oldalanként egy-két perc alatt süssük aranyszínűre. A kész darabokat szedjük konyhai papírtörlőre, és tartsuk melegen, amíg a többi is elkészül. Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 51 kcal
|