Lebbencsleves (2)
Hozzávalók 4 személyre: 1/2 kg burgonya, 1/4 csomag csuszatészta, 5 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom (vagy kevés lecsó), 1 ek. olaj, só, őrölt bors, pirospaprika
Elkészítése:
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk és leöntjük a zsírját. A zsírjában megpirítjuk a kisebb darabokra tört tésztát, majd 1 liter vízzel felengedjük.
Apróra vágjuk a vöröshagymát, olajon megpirítjuk, megpaprikázzuk és beletesszük a levesbe. Zöldpaprikával, paradicsommal (vagy kevés lecsóval), sóval, borssal ízesítjük, és beletesszük az apró kockára vágott burgonyát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
|