Kandírozott narancshéj
Hozzávalók: 4 narancs, 60 dkg cukor
Elkészítése:
A narancsok aljáról és tetejéről vájunk le egy-egy kis korongot, és a narancsokat felezzük meg. Ezután vegyük ki a narancsok húsát úgy, hogy a héja maradjon félben.
A héjat meleg vízben alaposan mossuk meg, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. Ezután szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk megszáradni. Kaparjuk ki a héj belső fehér részét úgy, hogy a külső rész ne sérüljön, és a héjat vágjuk félcentis csíkokra.
A cukrot kb. fél liternyi vízben forraljuk fel, majd közepes lángon 10 percig főzzük. Ezután a héjakat dobjuk a szirupba, és lassú tűzön kb. 50 percig rotyogtassuk, majd szűrőkanállal szedjük ki, csöpögtessük le és hagyjuk megszáradni.
|