Ormánsági töltött dagadó
Hozzávalók 4 személyre: 1 db sertésdagadó, 15 dkg sertésmáj, 15 dkg füstölt-főtt tarja, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db zsemle, 2 db tojás, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, őrölt feketebors, majoranna, só
Elkészítése:
A beáztatott és erősen kicsavart zsemléket darált sertésmájjal, füstölt tarjával, tojással, olajban megfuttatott finomra vágott hagymával, zúzott fokhagymával, pirospaprikával, borssal, majorannával és sóval elkeverjük.
Az így előkészített tölteléket a felszúrt dagadóba töltjük, a nyílást hústűkkel lezárjuk, majd sütőbe téve szép lassan készre sütjük.
Tálaláskor a felszeletelt töltött dagadót hagymás burgonyasalátával körítve tálaljuk.
|