Lebbencsleves
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg lebbencstészta, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1 dl tejföl, 1 petrezselyemzöldje, 1 csipet pirospaprika, 1 csipet só
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábosban zsírjára sütjük, majd kivesszük egy tálra és lecsepegtetjük.
A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, szintén ebben a zsírban rózsaszínre pirítjuk a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát. Pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk, majd felengedjük meleg vízzel, beletesszük a felkockázott burgonyát, és lassú tűzön puhára főzzük. Végül beletesszük a szalonnát, és a paprikával, paradicsommal készre főzzük.
Tálaláskor a levest 1-1 kanál tejfölre merjük, a tetejét pedig apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.
|