CSIRKEMELL : Bakonyi csirkemell tésztával (Gáspár Bea, Vacsoracsata) |
Bakonyi csirkemell tésztával (Gáspár Bea, Vacsoracsata)
2010.04.16. 12:05
Hozzávalók 5 személyre: 2 db egész csirkemell filé, 10-15 dkg füstölt húsos szalonna, 1 kis doboz szeletelt gomba, 1 db nagyobb fej hagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db kisebb paradicsom, 2-3 evőkanál olíva-, vagy napraforgóolaj, 1 evőkanálnyi paprikakrém, 2 db pörköltkocka, vagy pörköltalappor 2 evőkanálnyi, 1 pohár tejfel, vagy 2 dl főzőtejszín, só az ízesítéshez, ha még szükséges
Elkészítési mód:
A kockára vágott hagymát pároljuk meg az olajon, és amikor üveges, tegyük bele a kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomot. Egy kicsit összesütjük, és hozzátesszük a felkockázott szalonnát, pirítjuk, hogy kapjon egy kis szint, és paprikázzuk, rátesszük a rostokra merőlegesen vékony szeletekre vágott csirkemellet.
Ezt fehéredésig sütjük, hozzá adjuk a leszűrt gombát, azzal is sütjük néhány percig, aztán felengedjük 1-1,5 dl vízzel, és többször kavargatva puhára főzzük.
Amikor puha, beleteszünk 2 db pörkölt kockát, vízzel szaporítjuk, hogy sűrű szaftot kapjunk. Néhány percig főzzük, majd beletesszük a tejfelt, jól összekavarjuk, amikor felforr, készen van. Makarónival vagy egyéb tésztával tálaljuk.
|