ELŐÉTEL : Parmezános sült padlizsán |
Parmezános sült padlizsán
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg padlizsán, 40 dkg paradicsom (hámozott), 1 darab mozzarellagolyó, 5 dkg parmezán sajt (reszelt), 1 kisebb vöröshagyma, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, őrölt bors, só
Elkészítése:
A padlizsánt hosszában vágjuk fél centis szeletekre, és sózzuk meg. Az apróra vágott hagymát az olajban dinszteljük meg, szórjuk bele az összevágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és főzzük 10 percig. Szórjuk bele a felaprított bazsalikomot, és jól keverjük össze.
Mossuk le a padlizsánszeleteket, és süssük meg roston. A szeletek felével béleljünk ki négy kis formát. Tegyünk rájuk egy réteg paradicsomszószt, szórjuk meg a felkockázott mozzarellával, aztán ismét egy réteg padlizsánt, majd a szószt, a mozzarellát, végül fedjük le a maradék padlizsánnal, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 30 percig.
Amikor kész, hagyjuk kihűlni, és a formából tányérra borítva, a maradék szósszal kínáljuk.
|