Karfiolleves
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tisztított karfiol, 2 dl tejföl, 2 ek. olaj, 1 ek. vegeta, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csapott ek. liszt, 1 tk. piros fűszerpaprika, 1 késhegynyi őrölt bors, só
Elkészítése:
A megtisztított karfiolt apró rózsáira vágjuk, majd kis fazékba tesszük. Ráöntjük az olajat, és erős lángon gyorsan lepirítjuk, közben kevergetjük. Ezután a tűzről lehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan összekeverjük, és ráöntünk 1 liternyi vizet. Beleszórjuk a vegetát és a borsot, valamint a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöld felét. Fedő nélkül felforraljuk, és 10 percig főzzük.
Amíg a karfiol fő, a tejfölt simára keverjük a liszttel és fél dl vízzel. A forrásban lévő levesbe csorgatjuk, közben kevergetjük. Ismét felforraljuk, és 5 percig főzzük, végül beleszórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet. Befedve lehúzzuk a tűzről, és 10 perc múlva tálaljuk.
|