Bélszínjava Budapest módon
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bélszín, őrölt feketebors, só. A raguhoz: 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg libamáj, 15 dkg gomba, 5 dkg zöldborsó, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 db vöröshagyma, pirospaprika, őrölt feketebors, só
Elkészítése:
Az érlelt bélszínt 20 dkg-os. szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
A kis kockára vágott szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és megfuttatjuk. Meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felöntve kiforraljuk. Rátesszük a cikkekre vágott gombát, libamájat, paprikát, paradicsomot és a zöldborsót. Kevés sóval ízesítjük, és pár pillanat alatt készre pároljuk.
Kevés forró olajban a bélszín szeleteket hirtelen megsütjük.
Tálaláskor a gombás, libamájas ragut a bélszínszeletekre halmozzuk, párolt rizzsel és sült burgonyával körítve adjuk az asztalra
|